Реальний кошторис ремонту ванної: мій досвід

Temas genéricos del stock, noticias, todo lo que no quepa en otros foros.
LindaSpida
Stockero papel

Реальний кошторис ремонту ванної: мій досвід

Mensaje por LindaSpida »

Починаючи ремонт у ванній, ми, то спочатку думали, що впораємося швидко: купити плитку, сантехніку, знайти майстрів — і за кілька тижнів все буде готово. Але на практиці стало зрозуміло, що усе набагато складніше.

Ми на власному досвіді переконалися, що справжні витрати складається не лише з очевидних витрат. Тому довелося вчитися на власному досвіді, і тепер я хочу поділитися цими знаннями.

Етап перший. Починаємо з демонтажу

Найпоширеніша помилка новачків — це необхідність платити за демонтаж старого покриття, утилізацію відходів та вирівнювання стін. Здавалося б, що "старе відвалиться само", на практиці за зняття покриття зі стін, стяжки та труб доведеться заплатити окремо. Ми заклали на це близько десятої частини всіх витрат, і не прогадали.

Основа ремонту. Чорнові матеріали — основа всього

Про це чомусь завжди забувають. Штукатурка, клей, гідроізоляція — усе це має свою ціну, і несподівано багато. Типова помилка: спочатку обирають оздоблення, а потім виявляється, що на цемент і штукатурку грошей уже не передбачено. Ми почали саме з розрахунку чорнових витрат.

Приховані комунікації. Розведення труб і кабелів

Поки немає чистового оздоблення, треба обов'язково зробити всю "начинку". Це той етап, на якому економити не можна — якщо щось перестане працювати після завершення ремонту, ремонт перетвориться на кошмар. Ми заклали бюджет із запасом, ніж планували, бо захотіли мати запас міцності.

Чистові матеріали. Чистові матеріали: плитка, санфаянс, змішувачі

Найцікавіший етап закупівель! Але ми зрозуміли одну річ: ціни скрізь різні. Сантехніку вигідно замовляти в інтернеті, а для фонових поверхонь узяти бюджетний варіант. Сантехніку краще обирати перевірену — якщо щось потече "з'їсть" всю економію.

Крок 5. Послуги будівельної бригади

Розцінки майстрів відрізняються. Художнє оздоблення, складний дизайн коштує додає до кошторису. Ми наймали бригаду за рекомендацією, і не схибили — вони одразу чесно сказали, скільки коштує окремі види робіт. Але до остаточного вибору ми вивчили безліч варіантів, на форумах та в блогах. Дуже корисною виявилася інформація на ресурсі moeselo.kr.ua, де корисні калькулятори.

Крок 6. Те, про що всі забувають

Повірте, вони будуть завжди. То труба виявиться старішою. Ми цілеспрямовано створили резерв, і це вберегло від паніки, коли потрібно було терміново щось міняти.

Висновки

Реальна вартість ремонту ванної під ключ — це значно ширше поняття, ніж просто очевидні витрати. Це сума десятків дрібниць. Щоб уникнути помилок — скласти детальний кошторис із запасом, звертатися до майстрів та бути допитливим. І, як то кажуть, вивчати досвід інших, де можна побачити ситуацію зсередини.
Responder